woensdag 6 november 2013

uitleg whisperquilt

Wie herinnert zich nog dat spel dat we vroeger speelden als kind? We zaten in een kring en iemand moest een zin in het oor van degene naast hem/haar fluisteren. Die fluisterde de zin weer door in het volgende oor en zo de kring rond. De zin die de laatste dan hardop zei leek helemaal niet meer op de beginzin.
Dit idee hebben we hier in quiltvorm verwerkt. We hebben gekozen voor A4 formaat. nr. 1 maakte een quiltje, gaf die door. nr. 2 interpreteerde dit quiltje op haar eigen wijze (maakte dus geen exacte kopie). Vervolgens heeft ze het eerste quiltje verpakt en die samen met het door haar gemaakte quiltje doorgegeven aan nr. 3. Zij maakte weer haar interpretatie van het quiltje gemaakt door nr. 2. Daarna verpakte ze quiltje 2 en gaf de verpakte quiltjes 1 en 2 samen met haar quiltje door aan nr 4.
We hadden twee groepen van 6 mensen gemaakt. Iedere maand werd er een quiltje gemaakt. Soms sloegen we een maand over vanwege de vakantie of een drukke tijd. Dinsdag 5 november was de grote onthulling. Van ieder die mee deed is een aparte blogpost gemaakt. Zo kun je goed de quiltjes per serie zien. Bekijk ze allemaal, ze zijn de moeite waard.

1 opmerking:

  1. Wat een ontzettend leuk idee, zoveel verschillende werken op een thema. Prachtig als je zo'n mooie collectie in je bezit hebt!

    BeantwoordenVerwijderen