vrijdag 27 november 2009



Posted by Picasa



Posted by Picasa



Posted by Picasa



Posted by Picasa



Posted by Picasa



Posted by Picasa

De resultaten van de workshop















We laten hier wat resultaten zien van de workshop Pentimento van Annette. Het woord staat voor: verweerd op oude kunstwerken en schilderijen als ik het goed zeg. Als iets verweerd is zie je vaak onderliggende laagjes waar de bovenste laagjes afgebladderd, verroest, dus verweerd zijn.
Zo onstaat een interessante structuur en om die structuur te vangen zijn we in de weer gegaan met geverfd polyestervlies of fluweel als ondergrond. Daarom zijn we laagjes gaan bouwen met materialen als scrim, organza, tyvek, foil etc.etc. De verschillende laagjes werden dan gesmolten met de heatgun of soldeerbout , vastgestikt met de naaimachine en met siersteken op de hand zoals zandsteken. Elk werk wordt anders. Je kunt geen 2 dezelfden maken. Wel kun je een stuk naderhand versnijden. Je kunt er een collage van te maken of gebruiken als gedeelte van een kaart, boekomslag, atc kaarten e.d.

Veel van wat je hier ziet is nog maar in het beginstadium of nog maar half af. Sommige stukken zijn tot tevredenheid van de maakster en worden als klaar gezien. Soms is het moeilijk te stoppen met een werk. Weglaten kan soms effectiever zijn dan toevoegen.
Een heel interessante en leerzame workshop van Annette Jeukens die we iedereen kunnen aanbevelen. Wij zijn in elk geval nog niet klaar met Pentimento experimenten.



Posted by Picasa